Vielä kymmenen vuotta sitten lounaslistat näyttivät kovin erilaisilta kuin nykyään. Tällä viikolla lounastin joka päivä Helsingin yliopiston ruokalassa. Lautaselle päätyi kasviskaalikääryileitä, soijabolognesea ja currykasviksia. Kaikki nämä ruoat valitsin silkasta uteliaisuudesta. Yhtenä päivänä päädyin porsaanleikkeeseen, se kun vaikutti gourmet-vaihtoehdolta. Käytännössä se taisi olla mauttomin kaikista vaihtoehdoista. Joka päivä tarjolla oli myös tilauksesta pizzaa. Pizzatkin olen testannut (jo aiemmin) ja hyviksi todennut.
Maailma muuttuu, Eskoseni. Ja niin muuttuvat myös maut ja reseptit. Suht nopeastikin. Kansainvälisyys ja eettisyys ovat puskeneet lounaslistankin lävitse. Vielä 1990-luvulla tällainen ilmiö olisi todennäköisesti tulkittu - jopa muuta yhteiskuntaa ennokkoluulottomampien ylioppilaiden keskuudessa - jonkinasteiseksi hömpötykseksi. Ei tulkita enää. Nyt tätä vaaditaan. Vaihtoehtoja, vaikutusvaltaa pitää olla. Myös ruokajonossa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti